Passie voor installeren

Werken
én leren

HEk als erkend leerbedrijf

BEKIJK ONZE OPLEIDINGSMOGELIJKHEDEN

BBL TRAJECT
Als je een opleiding via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgt en in het bezit bent van een vmbo diploma met installatie- of elektrotechniek, kun je starten met de niveau 2 opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties of Monteur Elektrotechnische Installaties. Voor basisleerlingen is dit een 2-jarige opleiding.

Indien je een vmbo kader diploma hebt, kun je starten met een 2-jarige opleiding niveau 3. Je kunt er ook voor kiezen om eerst de niveau 2 opleiding te doen (meestal binnen 1 jaar af te ronden) en daarna door te stromen naar de niveau 3 opleiding. Hierdoor doe je er dan wel iets langer over, maar zo krijg je wel meer praktijkervaring, wat hard nodig is in de niveau 3 opleiding.

Een opleiding via de BBL houdt in dat je 4 dagen per week werkt op een bouwproject en 1 dag per week naar school (naar een ROC) gaat. Op het bouwproject werk je onder begeleiding van een (leidinggevend) monteur.

Periodiek (eens per 5 a 6 weken) kom je naar de praktijkruimte in Den Bosch om extra praktijk- en BPV-opdrachten te maken en vindt er ook een persoonlijk gesprek met Peter van Kempen (opleidingscoördinator) plaats, waarin de voortgang van de opleiding wordt besproken.

BOL TRAJECT
Als je een opleiding via de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) volgt, ga je 5 dagen per week naar school (ROC) en zal je in bepaalde periodes stage moeten lopen bij een erkend leerbedrijf. Ook dit is mogelijk bij HEK.

Met een vmbo gemengd theoretische leerweg, theoretische leerweg of havo-opleiding kun je ook bij ons terecht. Je kunt dan bijvoorbeeld een opleiding tot Tekenaar / Werkvoorbereider volgen.

De vele loopbaantrajecten binnen HEK maken het mogelijk dat je je kunt blijven ontwikkelen.

Participatie HEK in Vrienden Elektro Installatietechniek Oost Brabant.
Omdat het Lokaal Platform Installatietechniek (LPI) is opgeheven, hebben 4 initiatiefnemers (waaronder onze opleidingscoördinator P. van Kempen), in januari 2019, Vrienden Elektro Installatietechniek Oost Brabant (VEIOB) opgericht.

Bij het VEIOB kunnen bedrijven, VMBO scholen en ROC’s zich aansluiten om zodoende de contacten tussen VMBO scholen en ROC’s te bevorderen. Projectgewijs proberen we een oplossing te vinden/bedenken voor de vraagstukken van zowel de scholen als de bedrijven.

WAT WE VAN ELKAAR KUNNEN VERWACHTEN?

Onze verschillende loopbaantrajecten maken het mogelijk dat elke leerling zich kan blijven ontwikkelen.

Je kunt bij ons rekenen op:

 • Een goed salaris
 • Een goede praktijkopleiding
 • Theoretische begeleiding
 • Een studieovereenkomst

Wat verwachten we van jou?

 • Motivatie en inzet
 • In teamverband kunnen werken
 • Aanwezigheid bij theorie- en praktijklessen
 • Afronden van opleiding binnen de gestelde tijd
 • Positieve praktijkontwikkeling

Vragen of meer informatie?

Neem contact op met Peter van Kempen:

opleidingen@hekinstallaties.nl

Erkend leerbedrijf

"Opleiden doen we samen!"

Peter van Kempen - opleidingscoördinator

Combineer werken en leren bij HEK

KIES EEN INTERNE OPLEIDING DIE BIJ JOU PAST
Interne opleidingen bij HEK betekent:
 • Een leerzame praktijkopleiding
 • Theoretische begeleidingen
 • Een studieovereenkomst
 • Een goed salaris

Staat jouw functie er niet bij?

LAAT JE E-MAILADRES ACHTER EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE NIEUWSTE VACATURES!